Zere knie

Last van een zere knie? Probeer een kniekussen

Bijna iedereen heeft wel eens last van een zere knie of van andere knieklachten. Jij ook? Toch mag je niet blijvend last hebben van een zere knie, en moet er een oplossing komen zodat je niet in je bewegingsvrijheid beperkt blijft. Een knie is een belangrijk bewegingsapparaat van het lichaam. Enkele verschillende structuren in en rond onze knieën zorgen ervoor dat we soepel kunnen bewegen en ons stabiliteit geeft. In deze blog lees je meer over de oorzaken van een zere knie en hoe een kniekussen kan helpen. 


Oorzaken van een zere knie

Wanneer je last hebt van een zere knie of andere knieklachten kan dit verschillende oorzaken hebben. Het is zelfs niet zo heel makkelijk om te weten te komen wat de oorzaak is, aangezien er zelfs verschillende aandoeningen aan de basis van de pijn kunnen liggen. In de blog ‘Oplossingen tegen pijn in knie’, lees je meer over eventuele mogelijke oorzaken van de zere knie, afhankelijk van waar je knie pijn doet.


Hieronder lees je veelvoorkomende oorzaken:

  • Een aandoening aan een kniestructuur
  • Verkeerde slaaphouding
  • Overbelasting/slijtage
  • Een probleem in de heupen

Hoewel we het aanraden om een professionele arts te raadplegen, zijn er alvast wel enkele dingen die je zelf kunt doen om een zere knie te verlichten of te voorkomen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om een kniekussen te gebruiken. Lees er hieronder meer over.


Wat is een kniekussen?

Een kniekussen is een perfect hulpmiddel om de pijn in een zere knie te verlichten. Zo’n kussen wordt tussen je knieën gebruikt. Het is ontwikkeld om pijn in de knieën, benen, heupen en onderrug te voorkomen en te verhelpen. Met een kniekussen ligt je lichaam in de juiste slaaphouding. Wil je lezen welke voordelen een kniekussen nog meer heeft? Lees dan zeker de blog Een goede slaaphouding met behulp van een kniekussen’ of ‘Waarom een orthopedisch kniekussen kopen? Alles wat je moet weten’.

kniekussen met band

Hoe een kniekussen kan helpen

Een orthopedisch kniekussen kan enorm veel helpen als je last hebt van een zere knie. Hoe? Zo’n kussen plaats je tussen je knieën. Op die manier draagt een kniekussen het gewicht van je bovenbeen en brengt het je lichaam in de juiste slaaphouding. De beenband bevestigd aan het kniekussen zorgt ervoor dat je de hele nacht in een correcte lighouding slaapt. Zo kan kniepijn of een zere knie worden voorkomen of kan de pijn verlicht worden. 

Reactie plaatsen