Best Life beenkussen

Waarom een orthopedisch kniekussen kopen? Alles wat je moet weten over kniekussens

Opstaan met rugklachten, heb jij er ook last van? Het is goed te onderzoeken wat de oorzaak is van je lichamelijke klachten. In deze blog lees je meer over kniekussens; hoe een orthopedisch kniekussen helpt bij pijn, wat de voordelen zijn van een orthopedisch kniekussen en wat het beste kniekussen is voor jou.


Een kniekussen helpt en voorkomt pijn

Over welke pijn gaat het? Een kniekussen is vooral effectief bij onderrugpijn, pijn in de heupen en lendenen of zelfs bij pijn in de benen. Meestal is dit waar zijslapers last van hebben. In deze houding rust het ene been op het andere, en ontstaat er wrijving tussen de knieën of met het onderste been. Deze verkeerde houding en wrijving op het gewricht kan verholpen worden door een kniekussen. Een kniekussen ondersteunt de knieën, en helpt je om de juiste lighouding aan te nemen.

Wat is een orthopedisch kniekussen?

Een kniekussen is een kussen dat onder of tussen je knieën gebruikt wordt. Zo’n kniekussen is ontwikkeld om pijn in de knieën, benen, heupen en onderrug te voorkomen en te verhelpen. Met een kniekussen ligt je lichaam in de juiste slaaphouding. Wil je meer te weten komen over de voordelen van een kniekussen tijdens je nachtrust? Lees dan zeker ook de volgende blog; Een goede slaaphouding met behulp van een kniekussen.

Hoe plaats je een kniekussen?

Een orthopedisch kniekussen plaats je tussen je knieën. Zo kan het kniekussen het gewicht van je bovenbeen dragen. Een kniekussen brengt je lichaam in de juiste houding. De beenband aan het kniekussen zorgt ervoor dat je de hele nacht lang in een correcte slaaphouding blijft liggen.

Hoe plaats je kniekussen

Is een orthopedisch kniekussen enkel voor zijslapers?

Vooral zijslapers hebben voordeel bij een kniekussen, maar je kan het kniekussen ook op andere manieren gebruiken. Als rugslaper kan je een kniekussen onder je benen plaatsen. De benen komen dan iets hoger te liggen, waardoor de doorbloeding verbetert en pijn in de benen wordt voorkomen of verholpen.


Daarnaast hebben zwangere vrouwen veel aan een kniekussen en ook personen die een heupvervanging gehad hebben of lijden aan artritis kunnen een kniekussen gebruiken.


Het beste kniekussen tegen onderrugpijn

Hoe helpt een kniekussen dan bij rugklachten? Je knieën wrijven tegen elkaar, waardoor je geneigd bent het ene been over het andere been te plaatsen. Je wervelkolom ligt dan gedraaid. Dit veroorzaakt druk op je lichaam en kan uiteindelijk pijn gaan doen. Een kniekussen met ergonomisch ontwerp brengt je ruggenwervel in een neutrale positie. Zo kom je in een ontspannen slaaphouding terecht. Lees meer over het onderzoek naar de beste kniekussen.


Voordelen van een orthopedisch kniekussen

Een orthopedisch kniekussen heeft veel voordelen, zoals:

  • Een kniekussen ondersteunt je knieën en zorgt voor gelijke drukverdeling, waardoor pijn en lichamelijke klachten worden voorkomen en verholpen.
  • Door een kniekussen wordt de bloedsomloop en je vitaliteit bevorderd, zo start je elke nieuwe dag vol energie.
  • Een kniekussen verlicht pijn tijdens de zwangerschap en na een heup- of knieoperatie.

Reactie plaatsen