Ontspannen wakker worden

Ontspannen wakker worden met een goed hoofdkussen voor zijslapers

Ongeveer een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblemen. Die slaapproblemen leiden tot moe zijn, concentratieproblemen, stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. Heb jij daar ook last van? Ga dan aan de slag met het verbeteren van je slaapkwaliteit! Dit doe je onder andere door cafeïnehoudende en alcoholhoudende dranken in de avond te laten staan. Ook is een goed hoofdkussen van belang. Ben jij een zijslaper en wil je graag ontspannen en uitgerust wakker worden? In dit artikel lees je het belang van een goed hoofdkussen voor zijslapers.

Oorzaken van slaapproblemen

Slapeloosheid is een veel voorkomend probleem. Het is ook een vervelend probleem, op den duur gaat het belemmeren in het dagelijks leven. Daarom is het goed om de mogelijke oorzaken te kennen en daar bij stil te staan. Oorzaken van slaapproblemen zijn:

  • Psychische klachten, zoals stress, spanningen of depressie
  • Hormonale aandoeningen of de overgang
  • Alcoholgebruik
  • Geluids- of lichthinder
  • Slaapapneu
  • Lichamelijke klachten, zoals nekpijn, rugpijn of pijn aan de schouders
  • Zwangerschapsklachten
  • Oncomfortabele slaapplaats

In sommige situaties kun je zelf al veel doen om de slaapkwaliteit te verbeteren. Doe ’s avonds ontspanningsoefeningen, maak een korte wandeling of neem een warm bad. Soms zijn hulpmiddelen benodigd, zoals een hoofdkussen voor zijslapers.


Risico van zijslapen

Eerder beschreven we dat slaapapneu een oorzaak kan zijn van slaapproblemen. Goed nieuws voor de zijslapers; met deze slaaphouding is de kans op slaapapneu het kleinst. Door op je zij te slapen, liggen de luchtwegen vrijer dan in de andere houdingen. Daardoor wordt de kans op slaapapneu of snurken kleiner. Toch zit er ook een risico aan zijslapen. Het risico is een zogenoemde ‘frozen shoulder’. Dit is het verdoofde gevoel dat je in je schouder krijgt als je daar met je lichaamsgewicht op steunt. Een goed kussen voor zijslapers is dan zeker van belang. Deze vult de ruimte tussen je matras en je hoofd op, zodat je spieren kunnen ontspannen. Heb je vaak last van lichamelijke klachten, zoals hierboven genoemd? Een hoofdkussen voor zijslapers verhelpt deze.

Goede zijslaappositie


Voordelen van een hoofdkussen voor zijslapers

Het voordeel van een goed kussen voor zijslapers, is dat het lichamelijke klachten vermindert. Je maakt er je slaapplaats een stuk comfortabeler mee. Ook zorgt het ervoor dat jij eindelijk ontspannen en uitgerust wakker wordt. Zo begin jij opgewekt aan iedere dag! Het ergonomische hoofdkussen voor zijslapers van Best Life, is gevuld met BL Comfort-Foam™ traagschuim. Dit heeft een drukverlagend effect. Heb je last van zwangerschapsklachten tijdens het slapen? Dan is dit kussen ook zeer geschikt. Het zorgt namelijk voor een verbetering van de bloedsomloop, waardoor klachten verminderen. Meer weten over de voordelen van traagschuim? Lees dan de blog wat is een traagschuim kussen?

Reactie plaatsen