Traagschuim kussens

Hoe kies ik een goed hoofdkussen als zijslaper?

Slaap jij op je zij? Dan behoor jij tot de ongeveer 75 procent Nederlanders die deze positie verkiezen als hun favoriete slaaphouding! Deze lighouding heeft toch ook enkele nadelen, waardoor een goed hoofdkussen als zijslaper essentieel is. Wil jij graag weten hoe je dan de juiste keuze maakt? Je leest het in deze blog.

Waarom specifiek een hoofdkussen voor zijslapers gebruiken?

Voordat we je enkele tips geven over hoe je een goed hoofdkussen voor zijslapers kiest, is het ook goed te weten waarom het zo belangrijk is. Hoewel zijslapen als één van de gezondste slaaphoudingen wordt gezien, zijn er ook enkele minpunten aan het zijslapen. 

Wat elke persoon die op zijn zij slaapt weet, is dat er altijd één arm ongemakkelijk voelt of in de weg ligt. Misschien langs je hoofd of langs je lichaam, of je ligt erop, allemaal niet zo handig. Als gevolg daarvan kan je wel eens wakker worden met een slapende arm! Gebeurt dit vaak? Dan heeft dit geen goed effect op je zenuwen en spieren. Daarnaast kan je ook veel last krijgen van je nek en/of schouders wanneer je op je zij slaapt en je hoofdkussen daar niet op aangepast is.

Heb jij hier vaak last van? Deze blog is dan zeker iets voor jou: ‘Wakker worden zonder stijve nek, hoe?

Wat is een goed hoofdkussen voor zijslapers?

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat een goed hoofdkussen voor zijslapers is. We geven alvast enkele hoofdpunten mee:

  1. De vorm, lengte en dikte van een goed hoofdkussen moeten niet alleen voldoen aan jouw voorkeuren, maar ook aan jouw lichaamslengte en -bouw.
  2. Het maakt niet uit of het kussen stevig of zacht is, als het maar een goede ondersteuning biedt.
  3. Om hygiënische redenen is het goed een kussen te kiezen met een kussensloop die je kan wassen. Een zijslaper ligt namelijk met een volledige zijde van het gezicht op het hoofdkussen.

Hieronder lees je meer tips en hoe je een goed hoofdkussen voor zijslapers kiest. 

Tips bij het kiezen van een hoofdkussen voor zijslapers? 

Ten eerste, is het heel erg belangrijk te kijken naar jouw eigen behoeften en lichaamsbouw. Waarom? Als je op je zij slaapt, ontstaat er een leegt tussen je schouders en je hoofd. Om te voorkomen dat je last krijgt van de spieren in je nek en/of schouders, moet deze holte volledig gevuld worden met een hoofdkussen dat jou voldoende ondersteuning biedt. Gebeurt dit niet, dan ligt jouw hoofd te hoog of te laag. Kijk dus goed naar de dikte en de lengte van het hoofdkussen. 

Eén tip die we je graag meegeven, is om voor een hoofdkussen te kiezen dat je kan aanpassen. Zo bestaan er kussens waar je zelf laagjes aan kunt toevoegen of kunt verwijderen. Het hoofdkussen Guna van Best Life is ook een goed voorbeeld. Met twee zijdes, een hoge en een lage, kan elke zijslaper dit orthopedische kussen gebruiken!

Ten tweede maakt het weinig verschil uit of je een stevig of zacht hoofdkussen neemt. Hier kijk je dus best gewoon naar wat jouw voorkeur biedt. Als de dikte maar overeen komt met jouw lichaamsbouw. Ook daarmee pakt Best Life uit; het Guna hoofdkussen is verkrijgbaar in zacht, medium of hard. Wat jij het liefste hebt dus!

Als laatste is ook hygiëne belangrijk. Een kussen met traagschuim bijvoorbeeld werkt ventilerend, waardoor je minder zweet en je de opstapeling van bacteriën in het kussen vermijdt.

Kom je er niet echt uit? Wij maakten het makkelijk voor je! Met onze kussenwijzer vind je gemakkelijk welk hoofdkussen perfect bij jou past. Doe de test nu!


Reactie plaatsen