Hoofdkussen rugslaper

Wat is een traagschuim kussen?

Een ergonomisch kussen, traagschuim kussen, memory foam kussen of kussen van memory foam; het komt op hetzelfde neer. Deze kussens zijn namelijk allemaal gevuld met traagschuim. Wist je al dat de National Aeronautics and Space Administration (NASA) traagschuim heeft uitgevonden? Zij hebben het traagschuim in 1966 ontwikkeld tijdens de lancering met de Saturnus V-raket. Het doel was om de druk van de versnellingskrachten op het lichaam van de astronauten te verdelen. Uiteindelijk werd het traagschuim niet gebruikt tijdens dit ruimtevaartprogramma, maar vond het wél zijn weg naar de medische wereld. Vandaag de dag vind je onder andere traagschuim matrassen en traagschuim kussens.


Een traagschuim kussen is een kussen dat zich door jouw lichaamswarmte vormt naar je lichaam. Dit biedt een hoop comfort en ondersteuning. Traagschuim kussens zijn er in de vorm van traagschuim hoofdkussens, kniekussens, rugkussens en zitkussens. 

Waarom kiezen voor een traagschuim kussen?

Een traagschuim kussen is om diverse redenen populair. Deze redenen staan hieronder weergegeven. Wil je eerst meer informatie naar de beste traagschuim kussens, kijk dan hier.

1. Effectief tegen lichamelijke pijn

We benoemden al even dat traagschuim kussens een weg hebben gevonden naar de medische wereld. In ziekenhuizen en verzorgingstehuizen kom je namelijk vaak traagschuim matrassen en kussens tegen. Dat is te danken aan de druk verlagende werking. Traagschuim zorgt ervoor dat je huid en spieren minder intensief worden belast. In ziekenhuizen heeft dit als voordeel dat patiënten minder snel last hebben van doorligplekken. Ook thuis is het ideaal; een traagschuim kussen verlaagt de druk op je hoofd en nek. Een traagschuim hoofdkussen is dus een goede oplossing als je last hebt van rugklachten, nekklachten en andere lichamelijke klachten.

Best Life ergonomisch kussen

2. Ideale kussen voor elk persoon

In beddenwinkels en in webshops vind je een enorm aanbod aan kussens. Dan is het soms lastig om te bepalen welk kussen het beste is voor jou. Een groot voordeel van traagschuim kussens, is dat ze geschikt zijn voor mensen met lichamelijke klachten. Of je nu een rug- of zijslaper bent, fan bent van een dun kussen, dik kussen, zacht kussen of hard kussen. Omdat wij verschillende soorten en stevigheden hebben is er zeker een geschikt voor jou. Geen twijfel mogelijk dat jij een passend kussen zal vinden.


3. Verbetert je zit- en/of slaaphouding

Dankzij de lichaamswarmte die je lichaam afgeeft, kan het traagschuim zich helemaal naar jouw lichaam vormen. Het zorgt ervoor dat je lichaam zich in een neutrale houding plaatst. Daarmee verbetert het je zit en/of slaaphouding en brengt een traagschuim kussen altijd comfort. Zo vermindert een traagschuim kussen pijn en spanning in de onderrug, nek, schouders en benen.


Soorten traagschuim kussens

Traagschuim hoofdkussens

Ervaar je vaak rug- of nekpijn tijdens het slapen? Ga dan voor een traagschuim hoofdkussen en word iedere ochtend fris wakker! Traagschuim kussens hebben als eigenschap dat ze warmer aanvoelen. Heb je liever een koel kussen? Dan is het Denali Cooling Gel kussen het meest geschikt voor jou.

Traagschuim zitkussens

Heb je een zittend beroep? Dan kan het zijn dat je zitcomfort op den duur minder wordt. Een traagschuim zitkussen is dan een perfecte oplossing. Ook na een bevalling, operatie of bij pijn aan je stuitje, rug of benen is een traagschuim zitkussen ideaal. In onze webshop bieden we ook speciale traagschuim aambeienkussens aan, die geschikt zijn voor aambeien en voor na een operatie. Lees eens de blog Thuiswerken met een goede zithouding.

Overige traagschuim kussens

Ook vind je in onze webshop een traagschuim rugkussen en meerdere traagschuim kniekussens

Reactie plaatsen