Slapeloosheid

Tip tegen slapeloosheid: een goed hoofdkussen

Heb jij last van slapeloosheid? Je ligt in je bed en je kan maar niet slapen. Je draait, je ligt niet goed, je hebt het te warm, of weer te koud. Allerlei dingen spoken door je hoofd. Met als gevolg dat je de volgende dag moe bent en bang bent dat je ’s avonds weer niet gaat kunnen slapen. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar oplossingen, want ons lichaam heeft slaap nodig om te herstellen en een slaapprobleem leidt vaak tot lichamelijke en mentale klachten. In deze blog geven we je alvast één tip die kan helpen tegen slapeloosheid. 

Wat is slapeloosheid en wat zijn de oorzaken?

Slapeloosheid, ook wel bekend als insomnia, is een slaapstoornis die bij ongeveer 25% van de Nederlanders voorkomt. Het staat voor last hebben met het inslapen en doorslapen. Ook te vroeg wakker worden en niet uitgerust wakker worden of een slechte slaap, vallen hieronder. 


Net zoals er heel wat gevolgen zijn van slapeloosheid, zijn er ook veel oorzaken. Het kan gaan van stress tot psychische problemen of onderliggende lichamelijke aandoeningen. Ook de slaaphouding van mensen heeft een grote invloed op hun slaap. Een verkeerde slaaphouding kan pijn veroorzaken omdat het steunweefsel van je nek (banden, kapsels en tussenwervelschijven) op spanning staan en dit veroorzaakt uiteindelijk pijn met een slechte slaap tot gevolg.

Wat zijn de gevolgen van slapeloosheid?

Dit slaapprobleem, insomnia, heeft heel wat gevolgen. De meest voorkomende gevolgen zijn:

  • minder alert zijn
  • vermoeidheid
  • uitgeput zijn, weinig tot geen energie hebben
  • je somber voelen
  • overdag minder goed functioneren

Energieke ochtend

Waarom is een goed hoofdkussen belangrijk bij slaapproblemen?

Een tip die wij je graag al kunnen meegeven is, nagaan of je huidige kussen wel de ondersteuning biedt die je nodig hebt tijdens je slaap. Waarom is een goed hoofdkussen zo belangrijk bij een slaapprobleem? Zo’n kussen verbetert je slaaphouding en op die manier ben je meer ontspannen en val je gemakkelijker in slaap. Een orthopedisch hoofdkussen is een ideaal voorbeeld van een goed hoofdkussen, omdat deze kussens de natuurlijke positie van je nek en hoofd ondersteunen. Als je dus last hebt van slapeloosheid omwille van een lichamelijke aandoening of pijn, is een goed hoofdkussen een ideale oplossing.


Voordelen van een orthopedisch hoofdkussen

Weet je nog niet waarom je nu precies kiest voor een orthopedisch hoofdkussen? Hier staan alle voordelen op een rij:

  • Een orthopedisch hoofdkussen zorgt voor een neutrale houding van de wervelkolom, waardoor je een goede slaaphouding creëert
  • Het kussen zorgt voor optimale ontlasting van gewrichten en ontspanning van het lichaam. Je rust ’s nachts dus beter uit
  • Door te slapen met een orthopedisch kussen voorkom je rugklachten, nekklachten en hoofdpijn, waardoor je fit aan de dag begint.
Reactie plaatsen