Slapen op je zij

Waarom kiezen voor een orthopedisch hoofdkussen?

Uitgerust en fit wakker worden in de ochtend; dat wil eigenlijk iedereen wel. Toch ervaren veel mensen rug- en nekklachten na het slapen. Meestal komt dat door een verkeerde slaaphouding. Een goed hoofdkussen is van belang om je slaaphouding te verbeteren. In deze blog lees je daarom meer over de slaaphouding, hoe een orthopedisch hoofdkussen daarbij helpt en wat de voordelen zijn van een dergelijk kussen.


Zó ontstaan rug- en nekklachten

Bij een ‘verkeerde’ slaaphouding staat het steunweefsel van je nek, zoals banden, kapsels en tussenwervelschijven, op spanning. De elasticiteit neemt daardoor af. Zodra je gaat liggen voel je deze spanning niet direct. Maar bij het innemen van een langdurige slaaphouding, komen de klachten vanzelf. Dit merk je pas zodra je wakker wordt. Het vervelende van een verkeerde slaaphouding is dat je dit dus ’s nachts niet merkt en er zelf niet veel aan kunt doen. Hoe prettig is het als je daar dan een ondersteunend middel voor hebt?

Een orthopedisch hoofdkussen tegen rug- en nekklachten

Vooral zij- en buikslapers zijn de slapers die klachten ervaren. Buikslapers hebben hun hoofd opzij gedraaid, waardoor rug- en nekwervels gedraaid zijn. Bij zijslapers oefent de arm veel druk uit op ledematen, wat weer klachten veroorzaakt. Als we het hebben over een goede slaaphouding, is slapen op je rug het beste. Als je op je rug slaapt, ontspant je lichaam volledig en ontlast je al je gewrichten. Toch vindt niet iedereen het prettig om op de rug te slapen. Daar komt een orthopedisch hoofdkussen om de hoek kijken. Deze ondersteunt de natuurlijke positie van je nek en hoofd, op welke manier je ook slaapt.


Wat is een orthopedisch hoofdkussen?

Om rug- en nekklachten te voorkomen is een neutrale stand van rug- en nekwervels van belang. Een orthopedisch hoofdkussen ondersteunt hierbij. Een orthopedisch hoofdkussen is vormvast, elastisch en heeft een aparte vorm. Dankzij die aparte vorm wordt de ruimte tussen je hoofd en het matras op een juiste manier gevuld. Andere belangrijke kenmerken zijn de voorgevormde nekrol en de uitsparing om je hoofd in te leggen. Al deze kenmerken samen zorgen ervoor dat je nek, hoofd en schouders op een comfortabele manier ondersteund worden.


Voordelen van een orthopedisch hoofdkussen

Weet je nog niet waarom je nu precies kiest voor een orthopedisch hoofdkussen? Hier staan alle voordelen op een rij:

  • Een orthopedisch hoofdkussen zorgt voor een neutrale houding van de wervelkolom, waardoor je een goede slaaphouding creëert
  • Het kussen zorgt voor optimale ontlasting van gewrichten en ontspanning van het lichaam. Je rust ’s nachts dus beter uit
  • Door te slapen met een orthopedisch kussen voorkom je rugklachten, nekklachten en hoofdpijn, waardoor je fit aan de dag begint.
Tytgat Rita
Door

Tytgat Rita

op 07 Oct 2022

Dank u wel voor de info en ik zal er zeker een kopen een beetje later maar intussen nogmaals dank u voor de hulp

Reactie plaatsen