Traagschuim kussens

Verschillende soorten traagschuim kussens

Je bent op zoek naar een kussen en leest over talloze verschillende materialen. Is het je opgevallen dat de meest ondersteunende kussens van traagschuim gemaakt zijn? Traagschuim zorgt er bijvoorbeeld voor dat je huid en spieren minder intensief worden belast, dat is precies wat jij nodig hebt bij pijn! Op deze website kom je meer te weten over dit materiaal en welke traagschuim kussens er zijn, zo kan jij de beste keuze maken.


Welke voordelen bieden deze kussens?

Wil je graag meer weten over deze kussens en de voordelen ervan? Lees dan zeker het artikel‘Wat is een traagschuim kussen?

Om het je gemakkelijk te maken sommen we alvast enkele voordelen op van traagschuim kussens. Een eerste voordeel is dat zo’n kussens effectief zijn tegen lichamelijke pijn. Traagschuim zorgt er namelijk voor dat je huid en spieren minder intensief worden belast. Het bovengenoemde artikel gaat hier dieper op in.

Nog een voordeel van deze orthopedische kussens is dat het je zit- en/of slaaphouding verbetert. Dankzij de lichaamswarmte die je lichaam afgeeft, kan dit schuim zich helemaal naar jouw lichaam vormen. Lees er meer over in onze blog!


Welke soorten traagschuim kussens bestaan er?

Traagschuim is een gewenst materiaal in veel slaapartikelen zoals matrassen en kussens. Het kan in veel verschillende kussens teruggevonden worden. Hieronder vind je de verschillende soorten traagschuim kussens:


• Hoofdkussens

Een hoofdkussen van traagschuim past zich precies aan naar de vorm van je hoofd, nek en schouders. Op die manier geniet je volledig van een optimale ondersteuning en ontspanning van de spieren in je nek en schouders.


Weet je niet goed welk hoofdkussen je moet kiezen? Onze blog 'Waarom kiezen voor een orthopedisch hoofdkussen?' is waarschijnlijk iets voor jou! 


• Kniekussens

Een kniekussen van traagschuim kan je slaaphouding corrigeren, de doorbloeding in je lichaam verbeteren en voor extra comfort zorgen. Doordat dit schuim zich aanpast aan de vorm van jouw knieën, geeft zo’n kniekussen de perfecte ondersteuning voor jouw lichaam.


 Lees de artikelen 'Waarom een orthopedisch kniekussen? en 'Een goede slaaphouding met behulp van een kniekussen'.


• Nekkussens

Traagschuim nekkussens voelen aan alsof ze speciaal voor jou gemaakt zijn, door het aanpassende vermogen! Daarnaast biedt het extra drukverlaging. Perfect voor personen die een job hebben die hun nek belast. Ook personen die nekpijn hebben, ervaren de hulp van zo’n nekkussen. Onze blog 'Wakker worden zonder stijve nek, hoe?' zal je zeker interesseren!


• Zit- en rugkussens

Nog een handig hulpmiddel zijn zit- en rugkussens. Deze orthopedische kussens bevorderen jouw lichaamshouding én de bloedsomloop. Zo voorkom je nare pijnklachten tijdens het zitten, blijven je spieren goed doorbloed en zit je weer heerlijk op jouw stoel.


Neem zeker een kijkje naar de blog 'Wat zijn de voordelen van een stuitkussen' en 'Thuiswerken met een goede zithouding'.

Soorten hoofdkussens

Reactie plaatsen