Veelgestelde vragen

Welk kussen past bij mij?

Welk kussen heb ik nodig bij rugpijn?

Dit verschilt waarvoor je het kussen wilt gebruiken. Tijdens het slapen is een kniekussen aan te raden. Dit zorgt voor een rechte houding tijdens het slapen. De band kan je om je been doen zodat het kniekussen de hele nacht in positie blijft.

Voor het zitten kan je het beste een wigkussen of rugkussen gebruiken. Door een betere drukverdeling wordt er veel spanning van de rug weggehaald. Dit verlicht de rugpijn en kan het zelfs oplossen.

Welk kussen heb ik nodig bij nekpijn?

Onze traagschuim hoofdkussens bieden ondersteuning bij nekklachten. De orthopedische hoofdkussens ondersteunen de nek en wervelkolom ultiem tijdens het slapen. Het traagschuim zorgt voor meer ontspanning en een betere nachtrust.

Welk kussen heb ik nodig bij kniepijn?

Bij kniepijn is aan te raden om een kniekussen, ofwel beenkussen, te gebruiken. Kniepijn ontstaat vaak door wrijving van je knieën tijdens de slaap. Een kniekussen voorkomt deze wrijving.

Welk kussen heb ik nodig bij heuppijn?

Voor heuppijn zijn de knie- en wigkussens aan te raden. Beide zorgen voor een gelijke drukverdeling van het lichaam wat ervoor zorgt dat er minder spanning op de heupen komt te staan. Een kniekussen wordt gebruikt tijdens je slaap, een wigkussen biedt ondersteuning tijdens het zitten.

Welk kussen heb ik nodig bij pijn aan mijn stuitje?

Pijn aan het stuitje wordt vaak veroorzaakt door ongelijke drukverdeling van je benen. Een wigkussen van Best Life zorgt voor een gelijke drukverdeling en drukverlichting op het stuitje, waardoor de pijn vermindert.

Welk kussen heb ik nodig bij schouderpijn?

Schouderpijn wordt vaak veroorzaakt door een slechte slaappositie. Dit komt vaak door een slap kussen.

Het BL-Comfort-Foam™ traagschuim vormt zich naar jouw lichaam wat zorgt voor een betere slaaphouding. Ook verlicht of verhelpt dit rug-, schouder- en nekklachten.

Welk kussen heb ik nodig bij aambeien?

Aambeien zorgt vaak voor ernstige pijn tijdens het zitten. Een ringkussen van Best Life zorgt ervoor dat het gebied rond het vlak en het kruis vrij komt te liggen. Dit vermindert de druk op je aambeien tijdens het zitten en zorgt voor een comfortabele zithouding.

Welk kussen is goed voor zijslapers?

Tijdens het zijslapen ontstaat er wrijving tussen je knieën, ook ben je geneigd het ene been over het andere been te plaatsen. Hierdoor ligt je wervelkolom gedraaid. Dit veroorzaakt druk op het lichaam en kan op den duur pijn gaan doen. Daarom wordt een kniekussen aangeraden.

Verder is het natuurlijk belangrijk om te beschikken over een goed hoofdkussen. De orthopedische hoofdkussens van Best Life bevatten BL-Comfort-Foam™ traagschuim. Het brengt je wervelkolom in een neutrale houding wat zorgt voor de juiste slaappositie.

Een orthopedisch kussen verlicht of verhelpt rug- en nekklachten zodat je lichaam kan ontspannen.

Welk kussen is goed voor rugslapers?

Het is erg belangrijk om te beschikken over een goed hoofdkussen. De orthopedische hoofdkussens van Best Life bevatten BL-Comfort-Foam™ traagschuim. Het brengt je wervelkolom in een neutrale houding wat zorgt voor de juiste slaappositie.

Een orthopedisch kussen verlicht of verhelpt rug en nekklachten zodat je lichaam kan ontspannen.

Welk kussen is goed voor thuiswerken?

Ook tijdens het thuiswerken worden er veel uren besteed achter een bureau. Het is daarom belangrijk dat je een goed rug- en wigkussen gebruikt voor een optimale zithouding. De kussens zorgen voor een goede drukverdeling.

Welke kussen stevigheid past bij mij?

Om erachter te komen welk stevigheid kussen bij jouw past kun je de hoofdkussen keuzewijzer invullen via onderstaande knop.

Hoe gebruik je een Best Life kussen?

Hoe gebruik je het Best Life hoofdkussen?

Het gebruik van een Best Life hoofdkussen is vrij eenvoudig. Elk hoofdkussen van Best Life heeft een hoge en lage ligging. Probeer beide kanten uit en test welke kant het best bij jou past. Het is van belang dat je nek in lijn blijft met de rest van je lichaam.

Hoe gebruik je een Best Life kniekussen?

Het gebruik van een Best Life kniekussen is vrij eenvoudig. Ga op je zij liggen en plaats het kussen tussen je benen of knieën. Zo creëer je een natuurlijke slaaphouding waardoor de druk op je rug, benen & knieën wordt verlicht.

Hoe gebruik je een Best Life wigkussen?

Het gebruik van een Best Life wigkussen is vrij eenvoudig. Plaats het kussen op een harde ondergrond en ga erop zitten met een rechte houding. Het kussen moet met het logo richting de stoel wijzen.

Let op dat je voeten contact maken met de grond om ervoor te zorgen dat de doorbloeding in je lichaam goed blijft. Plaats eventueel een voetensteun om dit probleem te verhelpen.

Hoe gebruik je het Best Life aambeienkussen?

Het gebruik van een Best Life aambeienkussen is vrij eenvoudig. Plaats het kussen op een harde ondergrond en ga erop zitten met een rechte houding. Het kussen moet met het logo richting de stoel wijzen.

Let op dat je voeten contact maken met de grond om ervoor te zorgen dat de doorbloeding in je lichaam goed blijft. Plaats eventueel een voetensteun om dit probleem te verhelpen. De inkeping in het midden van het kussen zorgt ervoor dat er geen druk op je kruis komt.

Algemene vragen

Hoeveel bedraagt de verzendkosten?

Verzendkosten? Die hebben we niet! Verzenden is gratis bij Best Life.

Met welke verzenddienst wordt mijn bestelling verstuurd?

De verzending in Nederland en België wordt geregeld door DHL.

Kan ik mijn Best Life kussen retourneren?

Ja dat kan. Je kan 30 nachten proefslapen of proefzitten om te ervaren of het kussen de juiste keuze is. Als het kussen toch niet aan je wensen voldoet, kan je deze binnen 30 dagen retourneren en helpen we je graag naar een kussen dat wel aan je wensen voldoet.

Let echter wel op: geef je lichaam 7 dagen de tijd om aan het kussen te wennen. Door het ergonomisch design kan het zijn dat het lichaam zich hierop moet aanpassen.

Hoe kan ik mijn kussen retourneren en wat zijn de retourkosten?

Retourneren is mogelijk! Je kan het kussen retourneren via het retourportaal op https://bestxlife.nl/retourneren/

De kosten voor het retourneren bedragen €7,-

Hoe onderhoud je het kussen?

Zorg ervoor dat het kussen gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Gebruik bijvoorbeeld dus een hoofdkussen niet als een zitkussen. Verder is de vulling niet wasbaar, was dus enkel alleen de hoes van de kussens. Het is wel verstandig om de vulling eens per maand te luchten.

Bied Best Life garantie aan?

Een volmondige ja! :)

Elke klant ontvangt 2 jaar garantie op de slijt- en vormvastheid het BL Comfort-Foam™ traagschuim. Verder biedt Best Life 30 nachten proefslapen of proefzitten aan.

Mag je het Best Life kussen wassen?

Het kussen zelf is niet wasbaar. Wij raden wel aan om het kussen eens per maand te luchten.

De polyester beschermhoes kun je wél wassen, tot 30 graden. Een droger wordt afgeraden.

Mag je de hoes van het Best Life kussen wassen?

Dat kan zeker. De polyester beschermhoes kun je wassen tot 30 graden. Een droger wordt afgeraden.

Van welk stof zijn de Best Life hoezen gemaakt?

De hoezen zijn gemaakt van 100% polyester. Dit zijn anti huisstofmijtallergie hoezen. Je krijgt dus geen last van huisstofmijten.

Veroorzaken traagschuim kussens een huisstofmijtallergie?

Nee, de hoezen zijn gemaakt van 100% polyester. Deze hoezen zijn anti huisstofmijtallergie. Je krijgt dus geen last van huisstofmijten.

Waarom heeft mijn nieuwe kussen een aparte geur?

Er is een mogelijkheid dat je dat typische geurtje ruikt bij aankoop van je nieuwe producten. Dat geurtje kan bij je nieuwe Best Life product ook voorkomen. Door het kwalitatieve en intensieve product proces komt dit niet vaak voor, maar mocht je wel iets ruiken dan zal dit zeker binnen een week of twee weer weg zijn. Wij adviseren het kussen regelmatig buiten te luchten.

Wat zijn de ervaringen van klanten van Best Life?

Op Trustpilot scoort Best Life gemiddeld een 4,7 van de 5 sterren. Veel klanten geven aan dat het kussen een paar dagen wennen kan zijn, maar ze zijn zeer tevreden met de hoge kwaliteit en stevigheid.

Benieuwd naar alle Trustpilot reviews? Google naar: Best Life Trustpilot reviews

Hoe kan ik contact opnemen met Best Life?

Mail ons direct! klantenservice@best-life.nl
Of bel ons, via 06 14 70 84 62.